24.9.2016. 19:28
6
Ivica Dačić ponovo zaokupljen izjavama Sefera Halilovića: Ja mu kažem 'Neće moći'. Srbija će odbraniti sebe i pomoći će odbrani integriteta RS-a
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je za Srbiju najvažnije da se sačuvaju mir i stabilnost u regionu i da referendum u Republici Srpskoj protekne mirno, ističući da će Srbija pomoći odbrani integriteta Srpske.

Navodeći da su poznati stavovi Srbije o referendumu u Srpskoj, Dačić je rekao da Srbija ulaže mnogo u mir i stabilnost u regionu, te da poštuje teritorijalni integritet BiH i Republike Srpske. 

"Svi kažu da Halilović nema nikakvu funkciju, čak i Bakir Izbetbegović. Nisam čuo nijednog bošnjačkog političara da se ogradio od stavova Halilovića", rekao je Dačić. 

On je podsjetio da je Halilović rekao da će Srpska da padne u roku od 10 do 15 dana i da ni Srbija neće moći da je odbrani, te da će vojno poraziti Republiku Srpsku. 

"Ja mu i sada kažem - neće moći. Srbija će odbraniti sebe i pomoći će odbrani integriteta Republike Srpske. Šta je loše u toj izjavi? Šta treba da kažem - slobodno udarite, mi nećemo braniti, nećemo se pokrenuti", kaže Dačić. 

On ističe da je Srbiji najmanje stalo do tenzija, dodajući da srpski narod živi u svim zemljama regiona. 

"Nama je stalo do mira, ali ako u BiH prebrojavaju koliko Srba ima pušaka i pištolja, ako se pravi plan za koliko dana može da se sruši Srpska, ako su bezbednosne službe naredile najveći stepen bezbednosne odbrane prema Srpskoj, pa šta je to", upitao je Dačić. 

Ministar spoljnih poslova Srbije podsjetio je da se u Zagrebu održava misa za kako kažu "mučenika, hrvatskih mučenika, generala i pukovnika Nezavisne Države Hrvatske". 

"Zamislite u Berlinu misu za Hitlera, Geringa i ostale... Da li treba da ćutim i da kažem `izvinite, molim vas, što vam smetamo?` Ne smemo da ćutimo, poštujem odluku premijera da se suzdržava i da ne učestvuje u polemikama, ali postoje akti na koje država ima obavezu da radi, jedan od njih je i sve ovo, a to je izjava Halilovića, koja nijednim aktom nije demantovana niti se bilo ko od zvaničnih muslimanskih političara u BiH ogradio", istakao je Dačić. 

(Srna)

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.