25.10.2016. 13:25
0
Majke poslije porođaja bježe iz bolnice i nikad ne dođu po bebu!
Leskovac je, po svemu sudeći, rekorder po broju novorođenčadi koje su roditelji od početka godine ostavili u porodilištu. U tamošnjem porodilištu, ostavljeno je šest beba, od kojih dvije sa Daunovim sindromom.

Ovo je do sada nezabilježen rekord. Godišnje smo imali po jedan ili dva, najviše tri slučaja napuštanja beba, a sada za devet mjeseci šest slučajeva – kaže Predrag Momčilović, diplomirani pravnik u Centru za socijalni rad.

Zaposleni u leskovačkom porodilištu nisu željeli da govore o razlozima zbog kojih se porodilje odlučuju da sudbinu tek rođenog djeteta prepuste drugima, ali kažu da su tužni kada se to dogodi, piše jugmedia.rs.

– Ja sam vrlo tužan kada vidim da se beba ostavlja, jer znam da će se taj ko ostavlja, kajati cijelog života, ali je to bolje rješenje nego da se vrši prekid u kasnoj trudnoći, na šta se zgrožavam, ili da se ubije neželjena beba, kao što smo u prošlosti imali pojave – kaže  načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo Dragan Krstić.

Odricanje od roditeljstva je moguće u Srbiji ako je beba neželjena,dok pobačaji posle 10. nedelje trudnoće nisu dozvoljeni.

(Jugmedia.rs / Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.