1.11.2016. 14:17
0
Dačić: Ono što je sigurno jeste da je Vučićeva bezbjednost bila ugrožena
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, govoreći o u subotu pronađenom oružju u blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića, naveo je da je Vučićeva bezbjednost bila ugrožena te da se iz tog razloga ovom slučaju mora ozbiljno pristupiti

Upitan da li ima informaciju o tome da premijer Vučić planira da podnese ostavku na mesto šefa Biroa za koordinaciju bezbjednosnih službi, Dačić je kazao da smatra da "pronađeno oružje predstavlja veoma važne, teške i ozbiljne stvari, o kojima nije na njemu da govori, ali očekuje da će se govoriti u narednim danima".

"Nemam informaciju da li će premijer ostati na tom mestu ili neće, ali svakako da su, prema onome koliko ja znam, to teške i ozbiljne stvari", dodao je Dačić.

Navodeći da nije čuo sve verzije koje su bezbjednosne službe od momenta pronalaska oružja ispričale, jer nije član Saveta bezbednosti, Dačić je naveo da iz onoga što je saznao shvatio da su tu veoma ozbiljne stvari u pitanju te da upravo to što postoji nekoliko verzija tih događaja potvrđuje da tu ima "određenih propusta".

"Ono što sigurno znam jeste da je njegova (Aleksandra Vučića, op.a) bezbjednost bila ugrožena, veoma su teške i ozbiljne stvari u pitanju i o tome će govoriti drugi nadležni organi, ja o tome neću govoriti jer nisam ni ovlašćen, ali upravo je zbog toga važno ovoj temi pristupiti ozbiljno, od samog početka, od pristupa njegovom obezbjeđenju, pa do istrage koja se vodi o konkretnom slučaju", kazao je Dačić.

Govoreći o tome što protivnici Briselskog sporazuma tvrde da bi najbolje bilo prekinuti svaki kontakt sa Prištinom i Briselom po tom pitanju, Dačić je kazao da smatra da je nemoguće da se prekine svaki kontakt te da treba štititi nacionalni i državni interes, ali imati aktivnu ulogu u svemu tome.

"Nismo mi ti koji su kočničari, niko ne može nas da optužuje da smo mi ti koji usporavamo, ali sa druge strane, nigde se i ne žurimo po svaku cenu, jer vidite da je njihova taktika vi prihvatite telekomunikacije, a mi ćemo da otvorimo poglavlje 5, 26, to su javne nabavke, obrazovanje, kultura i nauka, a mi da im damo imovinu. Oni misle da bismo mi zbog toga požurili, međutim kada su videli da Srbija nije ta kojoj neko po svaku cenu može da zapreti ili da nam podvikne, onda je sada prilaz malo drugačiji. Mislim da su ti pregovori veoma teški, dijalog je težak i on mora da se nastavi", kazao je Dačić na konferenciji za štampu.

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.