1.11.2016. 15:42
0
Čedomir Jovanović: Evropska budućnost Srbije je ugrožena
Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović kazao je na konferencije za novinare održanoj u Skupštini Srbije da Srbija ne sme da popušta pod pritiscima Rusije te da bi premijer Aleksandar Vučić trebalo da izabere između Evrope i Rusije
Navodeći za prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da može da bude ministar kod Vladimira Putina, ali da ne može rusku politiku da vodi u Srbiji, Jovanović je istakao da bi "premijer Aleksandar Vučić trebalo da izabere, ne između njega i Dačića, već između Evrope i Rusije".

Dodao je da se kriza u Srbiji produbila i da su se pritisci sa kojima se zemlja suočava posledica ambicije "antievropske snage kombinovane sa pojačanim ruskim interesom da se društvo zaustavi u evropskoj transformaciji".

"Srbija ne sme popuštati pod uticajem Rusije i onih koji Srbiju žele da zaustave u toj transformaciji", istakao je Jovanović i dodao da je stranka koju predvodi podržala Vučića i Dačića 2013. godine u vezi Briselskog sporazuma, sa namerom da se sprovodi evropska agenda.

"Umesto toga, Dačić Srbiju vraća u 1999.-te, a posledica će biti ista kao tada, Srbija napuštena od Evrope, Srbija u kojoj građani pate", kazao je Jovanović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.