8.11.2016. 11:03
0
Kiša u dijelovima Srbije ne jenjava: Zbog poplava u Tutinu evakuisao 12 osoba
Usljed obilnih padavina na području Opštine Tutin, na krajnjem jugozapadu Srbije, došlo je do poplava. Pod vodom je više desetina objekata na gradskom i seoskom području, evakuasano je 12 osoba i vatrogasno-spasilačke ekipe su na terenu, javlja Anadolu Agency.

Zbog izlijevanja rijeke Vidrenjak zatvoren je putni pravac Tutin – Mehov krš, prema Crnoj Gori. 

„Na terenu su angažovani svi pravni subjekti sa raspoloživom mehanizacijom. Uz pomoć vatrosaca iz Tutina i Novog Pazara uspeli smo da evakušemo ta lica. Opštinski krizni štab je u zasedanju, a materijalne šteta je velika“, rekao je član Opštinskog vijeća Opštine Tutin zadužen za vanredne situacije Rahman Fekić. 

On je naglasio da angažovane ekipe sa mehanizacijom obezbjeđuju sva kritična mjesta gdje može doći do plavljenja i da kiša na području tutinske opštine i dalje pada. 

Kako je potvrđeno iz Krizng štaba Opštine Tutin, usljed naglih padavina došlo je do plavljena i na području sela na Pešteri. Više putnih pravaca i seoskih puteva u toj opštini presjekle su vodene bujice. U više sela na Pešterskoj visoravni ostalo je bez napajanja električnom energijom. 

Obilnih padavina protekle noći i dana bilo je na području Novog Pazara, Sjenice, Nove Varoši.

Zbog izlijevanja rijeke Uvac, kod mjesta Uvac obustavljen je saobraćaj na putnom pravcu Sjenica – Nova Varoš, saopštili su JP „Putevi Srbije“. 

Na području jugozapadne Srbije i regije Sandžak kiša pada u proteklih 20 sati i palo je više od pedeset litara po metru kvadratnom. 

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) danas se u južnim i jugoistočnim krajevima Srbije očekuje još oko 30 mm kiše. 

U noći između utorka i srijede i u srijedu prije podne RHMZ najavljuje ponovo pojačanje padavina, naročito u južnim i jugoistočnim dijelovima Srbije gdje se očekuje lokalno još oko 30 mm. U višim planinskim predjelima od srijede se prognozira susnježica i snijeg uz stvaranje sniježnog pokrivača. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.