8.11.2016. 12:40
0
Poplave u Sjenici i Tutinu, kritična Kuršumlija
Rijeka Vapa poplavila je desetak domaćinstava i pomoćnih objekata, zbog čega je u dijelu opštine Sjenica proglašena vanredna situacija, prenosi Patria pisanje beogradskih medija.

Opštinski krizni štab je vanrednu situaciju proglasio u mjesnim zajednicama Centar i Bukreš.

Tokom noći na području Sjenice palo je 50 litara kiše po kvadratnom metru, a kiša i dalje pada.

Zbog obilne kiše koja na teritoriji opštine Kuršumlija pada više od 15 sati došlo je do naglog porasta vodostaja tri rijeke i do izlijevanja iz riječnog korita na pojedinim mjestima. 

Obilna kiša koja pada satima izazvala je poplave na teritoriji opštine Tutin gdje je situacija ozbiljna, ali pod kontrolom, izjavio je predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević. 

"Situacija je pod kontrolom, ali veoma ozbiljna, posebno u donjem dijelu grada, odnosno u donjem toku rijeke Vidrenjak. Tu je pola grada poplavljeno i imamo nekoliko udarnih tačaka, naročito u dijelu kod srednjih škola i autobuske stanice", rekao je Kučević i dodao da su jutros uspješno evakuisani građani i životinje sa tog područja. 


(PATRIA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.