10.11.2016. 8:46
0
"Pozvao sam Trumpa prije tri godine da investira u Srbiju, uvjeren sam da će posjetiti Srbiju kao predsjednik"
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je uvjeren da će novi američki predsjednik Donald Tramp posjetiti Srbiju.

"Siguran sam da hoće", rekao je Dačić za "Blic", odgovarajući na pitanje da li bi Tramp, čiji je izbor Srbija dočekala sa simpatijama, mogao da bude prvi predsjednik SAD koji će poslije 30 godina posjetiti Srbiju. 

List podsjeća da se Dačić u vrijeme kada je bio premijer Srbije sastao sa Trampom prije tri godine u New Yorku tokom sjednice Savjeta bezbjednosti UN i sa njim razgovarao o investiranju u Srbiju. 

"Pozvao sam ga da investira u Srbiju. On je vrlo brzo poslao svoju ekipu da ispitaju lokacije za izgradnju hotela, ali tada nijedna nije bila spremna. Šteta što nije napravio hotel u Beogradu, jer to bi nam sada bila velika prednost", rekao je Dačić. 

Sastanak Trampa i Dačića trajao je tada oko sat vremena, a Dačić je naveo da je Tramp ostavio veoma pozitivan utisak na njega. 

Ukoliko bi Donald Tramp posjetio Srbiju, bio bi tek četvrti predsjednik SAD koji je bio u Beogradu. 

Prvi je to učinio Richard Nixon, 30. septembra 1970. godine, a njega je na aerodromu u Beogradu dočekao predsjednik SFRJ Josip Broz Tito i njegova supruga Jovanka Broz. 

Poslije Nixona, Beograd je posjetio i Gerald Ford, a zatim 1980. godine i Jimmy Carter, koga je Tito ugostio i na Brionima. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.