24.11.2016. 14:15
0
Turisti 'popljuvali' hotele: Nemojte odsjedati tamo, ti insekti su nas grizli satima, imam više od 50 uboda
Zadarske tvrtke za dezinsekciju s porastom turizma u Zadru imaju pune ruke posla. Razlog – stjenice.

Ovaj nametnik, nekoć znak nečistoće i neodržavanja prostora, a danas znak putovanja, počeo je naveliko harati turističkim smještajnim objektima. Kratkim pregledom Tripadvisor ocjena korisnika smještaja u Zadru vidi se da od najezdi stjenica nisu lišeni niti hosteli, pansioni i mali apartmani, kako u samom centru grada, tako i u zaleđu, piše Zadarski list.

– U hostelu sam odsjeo u kolovozu 2016. godine. Imaju ozbiljnu najezdu stjenica. Probudio sam se oko četiri sata ujutro nakon što sam se počeo češati nekoliko sati ranije. Vidio sam brojne stjenice kako bježe po madracu i jastuku. Morao sam spavati u kuhinji. Bube nisu bile malene, već odrasle jedinke, koje sam naposlijetku vidio i da šeću zidovima usred bijela dana. Nemojte odsjedati ovdje, ukoliko ne želite stjenice u vašim torbama i da vas jedu cijelu noć, poruka je ovog putnika.

Sličnih osvrta može se naći i za hostele na Poluotoku, ali i pansione na Boriku. Jedan od gostiju je tako, odsjevši u pansionu na Petrićima, nakon prespavane noći nabrojao čak pedeset uboda na jednoj ruci. Koliko su Zadrani nespremni na invaziju ovog nametnika govori i to da vlasnik u trenutku kada su mu gosti prijavili problem nije niti bio upoznat sa time što su stjenice. Ili je makar tako tvrdio, piše Zadarski list.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.