28.11.2016. 16:59
0
Zbog loših ocjena: Majka gušila maloljetnu kćerku jastukom, pronađen i nož
Stravična priča potresla je jučer Hrvatsku, kada je objavljen izvještaj jedne policijske istrage o nasilju u porodici nastanjenoj u Rijeci.

Kako prenosi Novi list, jedna majka je „revoltirana školskim (ne)uspjesima“ svoje kćerke fizički napala svoje dijete, a navodno ju je gušila jastukom, te je policija tokom intervencije kod majke pronašla i nož zamotan u krpi.

Zbog toga je u centar Županijskog suda privedena osoba S. S. (54) iz jednog manjeg naselja u Gorskom kotaru, a zbog osnovane sumnje da je zlostavljala svoju maloljetnu kćer. U tom slučaju reagirao je i sudac istrage Vlado Bosner, ali nije prihvatio prijedlog tužiteljice o zadržavanju uhapšene u istražnom zatvoru, nego se odlučio za mjere opreza kojima će se održati mir u kući.

Budući da osumnjičena do sada nije osuđivana, određeno je da se preseli jednoj od starijih kćeri, koja živi u Rijeci, barem dok se ne okonča istraga. Majka se mora javljati načelniku Prve policijske stanice jednom sedmično, a zabranjeno joj je i približavanje kćeri na udaljenost od sto metara, te uspostavljanje bilo kakvog kontakta.

(Merima Druškić/Novi list)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.