8.12.2016. 14:06
0
Ivanu Pernaru na zahtjev DORH-a skinut imunitet zbog crtanja grafita
MIP je danas opet odlučio o imunitetu Ivana Pernara, ovaj puta traži DORH – zbog crtanja grafita.

Danas u 13.30 je bila sjednica Mandatno imunitetnog povjerenstva na kojoj se odlučivalo o skidanju imuniteta.

“Zato jer sam (prema optužbi) krajem prošle godine sa šablonom grafitirao zidić u Jelkovcu (Sesvetama). Ukupna šteta od mojeg navodnog oštećenja tuđe stvari (grafitiranja) je 1000 kuna. Da sam farbao tunele umjesto zidića, vjerojatno bi se godinama čekalo s mojim procesuiranjem, ovako čini se da ide po brzom postupku. Dragi prijatelji, razmislite o tome za kakve postupke DORH (ne) vodi progon po službenoj dužnosti, odnosno kakvim predmetima se tamo (ne) bave''
, napisao je Pernar, prenosi hrvatska-danas.com.

Prva tačka je bila stavljanje u mirovanje zastupničkog mandata Damira Jelića, a nakon toga skidanje imuniteta Pernaru. Sa četiri za, jednim protiv i suzdržanim Gordanom Marasom usvojeno je skidanje imuniteta.

cvitan pernar

 

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.