11.12.2016. 19:24
0
Makedonija: Zoran Zaev ubijeđen u pobjedu SDSM-a
U Makedoniji se održavaju vanredni parlamentarni izbori. Prema podacima Državne izborne komisije, do 17 sati je glasovalo 60,39 posto birača. Većih nepravilnosti na biralištima nije bilo.

Lider opozicione SDSM Zoran Zaev glasao je u Strumici, gdje obavlja funkciju gradonačelnika. Kazao je da je ovo historijski dan za Makedoniju i njene građane i uvjeren je da će večeras proglasiti izbornu pobjedu.

- Ovo su izbori za život i budućnost zemlje, za naprednu, slobodnu i jedinstvenu Makedoniju, poručio je Zaev i dodao da građani danas izražavaju svoju slobodnu volju.

Uvjeren je u pobjedu stranke SDSM na čijem je čelu i najavljuje odlazak sa mjesta gradonačelnika Strumice.

Spreman je, kazao je, i da se povuče iz politike u slučaju izbornog debakla, ali ističe da se to sigurno neće dogoditi.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.