20.12.2016. 19:45
0
Carinici otkrili 47 paketa droge na Horgošu
Carinici su na graničnom prelazu Horgoš zajedno sa policijom spriječili pokušaj da iz Srbije bude prokrijumčareno 39,4 kilograma droge, pretpostavlja se, kokaina, saopćila je danas Uprava carina Srbije.

Prilikom redovne kontrole u ponedjeljak na izlazu iz Srbije u zelenom kontrolnom prolazu, namijenjenom putnicima koji nemaju ništa za carinjenje, zaustavljen je automobil „nisan“ albanskih registarskih oznaka, kojim je troje albanskih državljana putovalo iz Albanije ka Mađarskoj. Radi se najvjerovatnije o porodici.
 
Automobil je izdvojen za detaljnu kontrolu, pa je najprije u podu ispod patosnice ispred suvozačkog sjedišta primijećena metalna ploča koja nije fabrička.

Kada je skinuto suvozačko sjedište i otvorena pomenuta naknadno umetnuta ploča, u šupljini poda vozila je uočeno pet paketa obmotanih žutom ljepljivom trakom, koji su oblikom i načinom pakovanja ukazivali na to da se radi o nekom narkotiku i jedan (1) paket bijele boje također sumnjivog sadržaja.

Između paketa su se protezali žica i kanap, čija namjena u prvom trenutku nije bila poznata. Iz bezbjednosnih razloga dalja kontrola je obustavljena do dolaska kontra-diverzione ekipe MUP-a, dok je policija obezbijedila lice mjesta, prenosi Tanjug.

Nakon današnjeg uviđaja iz automobila je izvađeno 47 paketa za sada nepoznatog narkotika, čija je ukupna težina 39,4 kilograma. Dalje analize će pokazati o kojoj vrsti droge je riječ, ali se sumnja da je riječ o kokainu, navodi se u saopćenju.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.