21.12.2016. 13:09
2
Ubistvo u zatvoru u Beogradu: Mladić brijačem zaklao cimera Ramiza Šarića
Osuđenik Ramiz Šarić (34) ubijen je danas u Kazneno popravnom zatvoru "Padinska skela" u Beogradu, potvrđeno je "Blicu".
Kako se nezvanično saznaje njega je izbo drugi zatvorenik Marko Jovanović (27) u predjelu vrata, i Šarić je preminuo na licu mjesta.

Marko Jovanović osuđen je 2013. godine u Nišu na 40 godina zatvora za dvostruko ubistvo u niškom naselju Duvanište u oktobru 2010. godine, prenosi Avaz. 

Marko je tada smrtonosne povrede nanio nožem Danijeli Jovanović (27) i Aleksandru Kitanoviću (23) i izrečena mu je maksimalna kazna predviđena zakonom.

Povodom incidenta oglasila se i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, koja je potvrdila da je do ubistva došlo, prenosi Avaz. 

- Osuđenik M.J. oduzeo je život osuđeniku R.Š. sa kojim je protekla dva mjeseca dijelio sobu u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu. Incident se dogodio tokom noći, u srijedu, 21. decembra 2016. godine, žiletom iz "Bic" brijača. M.J. se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu po pravosnažnoj presudi od  40 godina za krivično djelo teško ubistvo. R.Š., višestruki povratnik, je u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu izdržavao kaznu od blizu 5 godina zbog više krivičnih djela teške krađe. Na izdržavanju kazne zatvora u KPZ u Beogradu nalazio se zbog neprilagođenog ponašanja koje je pokazivao u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici  gdje je bio primarno upućen - navodi se u saopštenju.

Kako je ranije pisano, Jovanović je bivšu djevojku Danijelu, sa kojom se zabavljao godinu i po dana, ubio u zgradi u kojoj je živjela.

Ubica je Danijelu sačekao sakriven iza ugla u hodniku na prvom spratu zgrade, kod lifta, i da je kada je ona pošla da otključa vrata, pritrčao i izbo je nožem u grudi i stomak. Prema riječima Danijelinog oca Slavoljuba nakon toga je pozvonio na susjedna vrata Kitanovića, pozvao Aleksandra da izađe i tada izbo i njega, prenosi Avaz.

- Komšiju Acu je ubio bez ikakvog razloga. On i Danijela su odrasli zajedno, ali se nisu mnogo družili. Aca je imao djevojku i svoje društvo. Kao prve komšije i oni su prijavljivali policiji kada je Danijelin bivši momak dolazio do stana i uzmemiravao je jer se čula galama i povici - rekao je ranije Slavoljub za "Blic".

(Alen Avdić)
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.