6.1.2017. 12:45
0
Hrvatska: Na moru brzina vjetra 130 kilometara na sat
Stranica meteoalarm.eu pokazuje kako je u Hrvatskoj na snazi crveni meteoalarm za područje Jadranske obale od Splita do Rijeke, uključujući istočni dio poluotoka Istre i sve otoke, javlja Anadolu Agency (AA).

Vrijeme na tom području je sunčano ili sa manjom naoblakom uz jak do olujni vjetar. Posebno se jaki udari olujne bure očekuju na Sjevernom Jadranu i u Istri. Zbog udara vjetra, samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice.

Otežan je ili prekinut trajektni i katamaranski promet. U prekidu su sve katamaranske linije koje povezuju Split sa otocima. Na otvorenom moru na tom području izmjerena je brzina vjetra od 130 kilometara na sat. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.