8.1.2017. 22:15
3
''Drogirali su se pet dana zaredom''
Aleksandar Milić (29), tattoo-majstor iz Beograda, i maloljetna S. G. (17), koji su nađeni mrtvi u četvrtak popodne u ulici Nikole Doksata 77, u beogradskom naselju Mirijevo, drogirali su se pet dana zaredom, saznaje „Alo!“ od I. R. (17), najbolje prijateljice pokojne djevojke.
Ona kaže da su Aleksandar i S. G. uzimali razne vrste narkotika u tinejdžerkinom stanu, te je uvjerena da su se predozirali.

- Znala sam da se S. G. drogira i pokušala sam da joj pomognem. Odgovarala sam je od toga i htjela je da se „skine“, ali nije mogla. Uzimala je speed, amfetamine, šta stigne... To je radila i u školi. Stvari su izmakle kontroli kada je njena starija sestra Damjana prije više od dvije sedmice otišla u zatvor zbog posjedovanja droge - ispričala je drugarica preminule S. G.

Ona kaže da se Aleksandar zabavljao sa Damjanom, ali da je nastavio da dolazi u stan u kojem je njena sestra živjela sama.

- Majka S. G. je umrla od raka, a za oca nije htjela da čuje nakon toga. Pričala mi je da je tukao njenu bolesnu majku. Zato joj je kasnije starateljka bila njena starija sestra Damjana. Socijalna služba je dolazila kod njih, ali ona nije htjela da ide u dom. Išla je u srednju školu „Tehnoart“ i bila je veoma talentovana. Slikala je i pisala, ali ju je droga upropastila. U njihov stan je dolazilo loše društvo - priča drugarica S. G.

Maloljetna S. G. i njena sestra su nakon smrti majke bile prepuštene same sebi, a kako kaže I. R., u posljednje vrijeme ih je obilazila baka iz Pančeva, a ranije i deda.

- Ne znam gdje će da bude sahranjena jer njeni baba i deda nemaju novca. Strašno je što je tako završila, a bila je veoma pametna i dobra drugarica - rekla nam je I. R.

Tačan uzrok smrti dvoje mladih znat će se posle obdukcije.

Aleksandar je sahranjen jučer, dok se termin sahrane S. G. još ne zna.

(Amila Alijagić/Alo.rs)
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.