14.1.2017. 20:04
0
Vučić: Albanci su htjeli da izazovu velike sukobe
Srbijanki premijer Aleksandar Vučić izjavio je kako je donio odluku da se vlak koji je krenuo iz Beograda zaustavi u Raški da bi se sačuvala sigurnost putnika i izbjegli sukobi.

Ocijenio je kako su Albanci htjeli da sačekaju vlak, uhite strojovođu i time izazovu velike sukobe.

Upozorio je Albance da ne napadaju srpski narod na KiM-u jer Srbija te napade neće dozvoliti. 

Srbijanski premijer je ustvrdio kako je jutros u 8.30 iz Beograda krenuo putnički vlak, a ne tenk ili oklopno vozilo. Naveo je kako je taj vlak trebao da spaja ljude i gradove u skladu sa zakonima svih zemalja svijeta i standardima EU, te u skladu sa slobodom kretanja ljudi, roba, kapitala i usluga.

"Onda su počele da se događaju nevjerojatne stvari", kazao je Vučić, prenosi RTS.   

Dodao je kako su Albanci pokušali da miniraju prugu, nakon čega su poslali jedinice s dugim cijevima sačinjene samo od Albanaca na Jarinje.

Kaže da su Srbi, kada su to vidjeli, okružili jedinicu iz Lužana.

Vučić je naveo kako je potom mimo odobrenja poslano 17 blindiranih oklopnih vozila tipa "kobra" sa specijalnim jedinicama ROSU sa željom da večeras počne sukob širih razmjera.

"Moja odluka je bila u tom trenutku i njome se ponosim, da zaustavim naš vlak u Raški, da bih sačuvao slobodu i živote naših ljudi, da bismo izbjegli sukobe i pokazali svima da želimo mir", rekao je  Vučić. 

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.