16.1.2017. 19:15
0
Smrznuo se: Ležao je ukočen pored bunara. Vidjela sam krv
Nije mi se javljao na telefon i u nedjelju oko 11 sati kada sam predala mlijeka otišla sam do brata da vidim što radi. Kada sam došla u dvorište vidjela sam ga kako leži pokraj bunara, a ulazna vrata na kući su bila tek malo otvorena.

Mislila sam da mu je pozlilo i da je pao, ali kada sam prišla bliže vidjela sam da se smrznuo i da je ukočen. Pogledala sam okolo i vidjela krv, u kući je također bilo krvi, stvari su razbacane u obje sobe. Kada sam ga oblačila za pokop na tijelu nisam vidjela nikakve ozljede – rekla je Stoja Miljatović (67), sestra Ljubomira Glušca (60) muškarca koji je u selu Andrijevcu, između Osijeka i Našica u nedjelju pronađen smrznut.

– Vidio sam ga u petak, znamo se od kako se rodio, bili smo susjedi. Živio je sam u kući koju je naslijedio od roditelja. Koliko znam dobivao je socijalnu pomoć, nije nigdje radio. Kada me njegova sestra pozvala otišao sam u dvorište i vidio Ljubomira kako leži na snijegu. Pozvali smo policiju koja je došla brzo, a i Hitna pomoć – rekao je Dmitar Suzić, prvi susjed smrznutog muškarca.


Njegova sestra Stoja je rekla da je primijetila da s bratom nešto nije u redu.

– Prije nekoliko dana došla sam k njemu, snijeg je pao, kucala sam na vrata, ali se nije odazivao. Uzela sam lopatu i malo očistila snijeg, pa sam ga opet pozvala. On je tada izašao i pitala sam ga što mi se ne javlja, rekao mi je da je zaspao. Vidjela sam da ga nešto muči, rekla sam mu da mi kaže što mu je na što je on samo odmahnuo rukom – rekla je Stoja.

Ljubomir Glušac živio je sam, iza sebe ima jedan brak i u njemu rođenog sina.

– On i moja majka su se rastali kada sam imao tri godine. Iskreno govoreći nismo imali neke posebne odnose, pogotovo ne kao otac i sin. Nisam odobravao na koji je način živio, više kao pustinjak. Kada bi se sreli, a to je zadnji puta bilo u rujnu prošle godine govorio bih mu da malo uredi okućnicu i kuću. Nekada bi poslušao, ali najčešće ne. Sada kada mu se ovo dogodilo ne mogu vam reći kako se osjećam, moji su osjećaji pomiješani, žao mi je što je tako živio – rekao je Nenad Miljatović (30), Ljubomirov sin koji živi u Koški, mjestu udaljenom oko četiri kilometra od kuće u kojoj je živio njegov otac. 

Policija je obavila uviđaj, nisu pronađeni tragovi nasilja, smrt je nastupila smrzavanjem jer je muškarac bio oskudno obučen. Malobrojni mještani u Andrijevcu ne žele govoriti o svom susjedu, s kojim kažu nisu imali problema.

(Amila Alijagić/24sata.hr)

 
Andrijevci
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.