19.1.2017. 8:32
0
U Crnoj Gori preminula sedma osoba od virusa gripe
FOTO: Ilustracija
U Crnoj Gori umrla je još jedna osoba od posljedica sezonskog gripa, a riječ je o 69-godišnjem muškarcu koji je bio hronični bolesnik i nevakcinisan.

Iz Instituta za javno zdravlje u Podgorici saopšteno je da se time broj umrlih sa laboratorijski potvrđenom dijagnozom gripa ove sezone povećao na sedam. 

Broj regostrovanih oboljelih osoba sa simptomima nalik gripu od 9. do 15. januara je 433, što je za 18,7 odsto manje u odnosu na sedmicu ranije kada ih je bilo 533. 

Iz Instituta naglašavaju da je u evropskom regionu Svjetske zdravstvene organizacije u protekloj sedmici registrovan visok nivo obolijevanja od gripa. 

Ove sezone registrovan je najraniji početak masovnijeg obolijevanja u posljednjih sedam godina. 

"U sezoni dominira `sezonski` virus gripa tip `A`, podtip `H3N2`, te se može očekivati da najpogođenije virusom budu osobe starije od 65 godina", naveli su iz Instituta.

(Srna)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.