20.1.2017. 19:25
0
Vučić: Jačajmo odnose između Srbije i SAD-a za dobrobit naše dvije zemlje i narode
Premijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao je novom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu stupanje na dužnost i izrazio nadu da će Srbija i SAD nastaviti da jačaju odnose.

Vučić je u čestitki istakao da je Srbija spremna da bude pouzdan i odgovoran partner. 

"Upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom inauguracije za predsjednika SAD-a. Uvjeren sam da ćete ovu časnu i odgovornu dužnost obavljati sa dužnim poštovanjem i posvećenošću", istakao je Vučić. 

On je dodao da turbulentna vremena i burne promjene sa kojima se svijet danas suočava iziskuju jake i posvećene lidere koji mogu da odbrane i očuvaju demokratske vrijednosti za koje se svi zdušno zalažemo. 

"Nadam se da ćemo u periodu koji je pred nama nastaviti da razvijamo i jačamo odnose između Srbije i SAD za dobrobit naše dvije zemlje i narode", poručio je Vučić. 

On je istakao da je Srbija spremna da bude pouzdan i odgovoran partner, otvoren za saradnju sa američkim investitorima kojima može da ponudi siguran poslovni ambijent u zemlji koja je stub stabilnosti i mira u regionu zapadnog Balkana.

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.