28.1.2017. 17:29
0
Sedmogodišnjakinja u Splitu umrla od komplikacija uzrokovanih virusom gripe
Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja potvrdio je da su komplikacije uzrokovane virusom gripe uzrok smrti sedmogodišnje djevojčice koja je u srijedu preminula na dječjoj Jedinici za intenzivno liječenje KBC-a Split, izvijestili su u subotu iz splitske bolnice.

 
Iz bolnice su potvrdili da je djevojčica umrla zbog virusa gripe koji se iskomplicirao nakon čega je uz visoku temperaturu dobila i upalu mozga.

Liječnici su djevojčici pružili svu medicinsku skrb, no, nisu mogli ništa napraviti jer se radi o slučaju koji je rijetkost u medicinskoj praksi.

Djevojčica je dovedena u bolnicu prije dvadesetak dana u vrlo teškom zdravstvenom stanju. Tamo ju je uputila liječnica iz Doma zdravlja.
Nakon 20 dana borbe s virusom gripe djevojčica je preminula, a Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja u petak je KBC-u Split potvrdio da se radilo o izoliranom uzročniku koji je napao nekoliko vitalnih organa sedmogodišnjakinje. 

(FENA)

SplitGripa
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.