29.1.2017. 17:51
0
"Ruska politika na Balkanu je destruktivna, Vučić neće moći da igra na dvije stolice"
Predsjednik LDP-a Čedomir Jovanović rekao je u umisiji 'Nedjeljom u 2' na HRT1 da je ruska politika na Balkanu destruktivna, te da premijer Srbije Aleksandar Vučić neće moći da igra na dvije stolice.

- Mora odlučiti na kojoj će stolici sjediti, zato su predsjednički izbori toliko važni. Riječ je o budućnosti cijele zemlje – rekao je Javanović. On je dodao i to da Vučić neće neće moći da podržava Dodika i njegovu politku a istovremeno da pregovara sa EU.

Na pitanje kome je palo na pamet da pošalje voza na Kosovo na kojem je pisalo Kosovo je Srbija, Jovanić je rekao da je to refleks „na onu katastrofu od godišnjice RS-a u Banjoj Luci 9. januara“. 

- Tada je Kusturica žalio za nekom manjom atomskom bombom koja bi mu dobro došla, Nikolić je rekao da sanja o ujedinjenju RS-a i Srbije, a Dodika su Amerikanci stavili na crnu listu. Vučić pokušava zadržati nešto što će jako teško odbraniti, a Srbija je u teškom položaju i zabrinut sam za njezinu budućnost – rekao je Jovanović.

Govoreći o predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću te odgovarajući na pitanje da li je Nikolić u duši četnički vojvoda, Jovanović je rekao da on ne misli da se Nikolić tako osjeća. 

- On to nije, nije ni bio ni onda kada su ga vojvodom proglasili. U 90-ima je pokušao pronaći smisao za svoj prije toga dosta besmislen život. Nisam siguran da bi danas tim putem ponovno krenuo. Šešelj je tu mnogo autentičniji, no i za njega nisam siguran da bi sada sebe poistovjetio s vrijednostima koje zagovara – rekao je Jovanović. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.