9.2.2017. 8:38
1
“Otvorite sanduk da posljednji put vidim dijete”: Otac jaukao za nesretno stradalom kćerkom koju je ubio njen brat
Jovana Đorđević (19) iz Svrljiga u Srbiji, koju je slučajno, hicem iz lovačke puške 6. februara usmrtio rođeni brat N. Đ. (15), sahranjena je na groblju u tom mjestu.

Na vječni počinak ispratilo je nekoliko stotina rođaka, prijatelja i drugova i drugarica iz osnovne škole u Svrljigu, kao i srednje medicinske škole iz Niša koju je prošle godine završila, piše “Blic“…
 
Nakon opela na groblju, roditelji nesretno stradale djevojke Jovan i Irena Đorđević, u suzama su se oprostili od najstarije kćerke.

“Otvorite sanduk da posljednji put vidim dijete”, zatražio je Jovan.

Uplakana majka stradale djevojke jedva se držala na nogama, skrhana bolom i tugom. Ona se jedva odvojila od sanduka u kome je bila njena kćerka. Kada je kovčeg spušten u raku, kako običaji nalažu, preko njega je postavljen pokrivač i kese sa garderobom i omiljenim Jovaninim ličnim stvarima.

Maloletni N.Đ., koji se sumnjiči da je iz nehata usmrtio sestru, nije prisustvovao sahrani jer se nalazi na Klinici za neuropsihijatriju, na vještačenju, nakon što mu je rješenjem Višeg suda određen pritvor.

Istražni organi još rade na utvrđivanju svih okolnosti vezano za ovaj tragični događaj. Čija je puška kojom je počinjeno ubistvo, zvanično još nije saopšteno.

Spekuliše se mogućnošću da je oružje vlasništvo jednog komšije, koji ga je tu zaboravio prethodnog dana po povratku iz lova, ali zvanične potvrde te vijesti još nema.

Tragedija se desila na stepeništu porodične kuće. Dječak je pozvao sestru da joj pokaže malokalibarsku pušku koju je držao u rukama kada je slučajno opalio srtonosni hitac.

(Merima Druškić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.