15.2.2017. 8:38
0
Dačić, Vulin, Ljajić snažno podržali kandidaturu Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije
Koalicijski partner Srpske napredne stranke (SNS) i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić pohvalio je u utorak navečer odluku predsjedništva SNS-a da srbijanski premijer Aleksandar Vučić bude zajednički kandidat za predsjednika Srbije.

Dačić je takvu odluku ocijenio “jedinom racionalnom i logičnom jer se njegovom (Vučićevom) pobjedom kao zajedničkog kandidata jamči politička stabilnost Srbije u sljedećem razdoblju”.

Vučića kao zajedničkog kandidata podržala je i Jedinstvena Srbija te koalicijski partner SNS-a - Pokret socijalista, kojega je čelnik Aleksandar Vulin ocijenio da je “Vučić jamac stabilnosti i nacionalnih interesa i čovjek kojega je Srbija izabrala slijediti”.

Lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić istaknuo je da će ta stranka podržati čelnika SNS-a kao zajedničkog kandidata vladajuće koalicije “čija je pobjeda važna i zbog nastavka europskih integracija i zbog reformi”.

Ljajić je za agenciju Tanjug rekao da je odluka predsjedništva SNS-a da kandidira Vučića, logična i politički racionalna, jer on jedini ima šanse pobijediti u prvom izbornom krugu.

"U takvoj smo situaciji da kandidat vladajuće koalicije mora pobijediti u prvom izbornom krugu, jer drugi dovodi tog kandidata u vrlo neizvjesnu završnicu budući da bi kandidat oporbe sigurno animirao cjelokupno biračko tijelo oporbenog političkog bloka", rekao je Ljajić.

Predsjedništvo SNS-a u utorak je na zatvorenoj sjednici odlučilo kandidirati Vučića čime je razriješena dilema hoće li ta stranka podržati kandidaturu dosadašnjeg srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića koji je iz iste stranke, a mandat mu istječe 31. svibnja. Glavni odbor SNS-a konačnu će odluka donijeti u petak, a izbori bi se trebali održati početkom travnja.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.