18.2.2017. 10:04
7
"Zapad se boji jakog Vučića. Izetbegović je pijun međunarodne zajednice"
Univerzitetski profesor Emil Vlajki smatra da je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović običan pijun evroatlantskog dijela međunarodne zajednice koji izvršava sve što mu ona kaže, a iza čiste farse u vezi sa njegovom najavom zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije krije se strah Zapada od jakog Aleksandra Vučića.

"On /Izetbegović/ se ništa ne pita, niti šta razgrađuje, niti izgrađuje. I njegov na brzinu `sklepani` tim pravnih eksperata, ojačan šačicom bošnjačkih `intelektualaca`, koji je razmatrao zahtjev za reviziju presude BiH protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, jeste čista farsa - marionete Zapada", rekao je Vlajki, koji je i predsjednik Partije ekonomske i socijalne pravde. 

Iz ove partije saopšteno je da se Zapad boji jakog Aleksandra Vučića kao budućeg predsjednika Srbije, koji, iako prozapadno orijentisan, može naći dovoljno snage da se u određenom trenutku, ako mu Rusija ponudi bolje uslove, okrene prema predsjedniku te zemlje Vladimiru Putinu. 

"Zapad se boji jakog Vučića. Zbog toga, revizija presude protiv Srbije za genocid nad Bošnjacima, a koju bi Međunarodni sud pravde mogao odjednom da proglasi validnom, jeste jedno od osiguranja međunarodne zajednice protiv moguće preorijentacije Vučića prema Rusiji", smatra Vlajki. 

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najavio je juče da će sljedeće sedmice biti podnesen zahtjev za reviziju presude po bošnjačkoj tužbi BiH protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. 


(Srna)

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.