18.2.2017. 19:23
1
Kada bi ovako bilo i u BiH: Slovenački funkcioner "veze" nije imao o svom poslu, pa nakon toga dobio otkaz
Šef sektora za obnovljivu energiju u slovenačkom Ministarstvu za infrastrukturu smijenjen je zbog neznanja koje je pokazao o svom poslovnom sektoru pred televizijskim kamerama, prenosi beogradski Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Novinarka koja ga je ispitivala sve je objavila u informativnoj emisiji bez ikakve montaže. Nakon javne prezentacije o tome šta se u državi čini na području korištenja hidropotencijala, energije vjetra i pametnih brojila, novinarka je državnom službeniku za obnovljive izvore Tilenu Smolnikaru postavila desetak pitanja, ali on ni na jedno nije znao da odgovori. Na snimku se može vidjeti da se smijao i da je pokušao da se izvini.

"Slovenija će se truditi da ispuni ciljeve iz strategije korištenja obnovljivih izvora i to je sve što pametno mogu reći na tu temu", rekao je Smolnikar.

U saopštenju Ministarstva za infrastrukturu Slovenije navedeno je da se funkcioner pred televizijskim gledaocima osramotio jer je pokazao neznanje, te ga je to Ministarstvo smijenilo sa položaja šefa odjeljenja za obnovljive izvore.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.