18.2.2017. 22:20
0
Novi Pazar: Policija zaplijenila 30 hiljada paklica cigareta
Pripadnici MUP-a Srbije su u Novom Pazaru pronašli 30.000 paklica cigareta i 208 kutija sa konditorskim proizvodima bez potrebne prateće dokumentacije i uhapsili jednu osobu.

Cigarete i proizvodi otkriveni su u teretnom vozilu novopazarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao A. G. (1972) iz Novog Pazara, u ulici Dimitrija Tucovića, navedeno je iz PU Novi Pazar, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela nedozvoljena trgovina, falsifikovanje službene isprave i nedozvoljen promet akciznih proizvoda, po nalogu nadležnog tužioca, A. G. je određeno zadržavanje do 48 sati.

Cigarete i konditorske proizvode, čija se vrijednost može procijeniti na više desetina hiljada eura, preuzela je Poreska policija.

U Srbiji se zadnjih godina uglavnom švercuju cigarete bez akciznih markica. „Marbl”, „Monte”, „Trokadero”, i „Ashima” najčešće su robne marke cigareta koje policija zaplijeni.

Cigarete bez akcizne marke uglavnom se ilegalnim kanalima u Srbiju prebacuju iz pravca Kosova, Crne Gore i BiH.

U istovremenoj akciji na teritoriji Beograda, Kraljeva, Subotice i Novog Pazara, policija je krajem januara 2017. godine zaplijenila 653.450 paklica cigareta, što je jedna od najvećih zapljena te akcizne robe u Srbiji za desetak godina.

Prema navodima MUP-a Srbije tokom prošle godine, koja je bila rekordna po oduzimanju nelegalnih cigareta, zaplijenjeno je oko 2.000.000 paklica. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.