23.2.2017. 12:09
0
Osumnjičeni za ubistvo djevojke u Zagrebu prošle godine usmrtio oca osmero djece
Policija je potvrdila kako je D. K. (19) osumnjičen za ubistvo bivše djevojke K. K. (18) u Zagrebu. D. K. je u srijedu navečer nožem izbo žrtvu u njezinom automobilu na parkiralištu ispred njezine zgrade. Ostavio ju je u autu i zatim došao u stanicu i priznao šta je učinio.

Porodica tvrdi da ga je više puta prijavljivala policiji zbog maltretiranja i napada. 

Policija je kazala kako traje krim istraga.

Sud mu je 2015. odredio zabranu približavanja K. K. (18).

- Za nepunih mjesec dana trebala je proslaviti 19. rođendan - rekao nam je potreseni otac i dodao kako bivšeg dečka već više od dvije godine prijavljuju policiji, prenosi 24sata.hr.

- Niko nije reagovao - dodao je kroz suze. 

Majka djevojke kaže da ju je prošle godine već napao i razbio joj auto:

- Napao ju je u blizini crkve, pa joj je u novembru lani razbio auto, uzeo joj je mobitel, stalno joj je prijetio da ima novaca i da će sve napraviti. Moja kćer ga je više puta prijavljivala za maltretiranje, ja sam bila u policijskoj stanici zbog toga, ali policija na kraju nije ništa poduzela.

Mercedesom naletio na oca osmero djece

Osumnjičeni je, inače, u aprilu prošle godine, na raskrižju Vukovarske i Ulice Donje Svetice u Zagrebu, Mercedesom usmrtio oca osmero djece Josipa K. (72), koji je cestu prelazio dok je za njega bilo crveno svjetlo na semaforu.

Iako je pješak prelazio na crveno te time krivica nije samo na vozaču, istražitelji su utvrdili da D. K. nije pažljivo vozio te se nesreća mogla izbjeći. On je bio u traci za skretanje lijevo, ali je na raskrižju Vukovarske i ulice Donje Svetice naglo skrenuo desno i naletio na pješaka. Josip K. na mjestu je preminuo.

Zbog izazivanja prometne nesreće D. K. prijeti do osam godina zatvora. Kad su ga policajci doveli do mjesta nesreće, obrušio se na fotoreportere. Prijetio im je tužbama ako u novinama izađe njegova ili fotografija nekog od članova njegove porodice, piše 24sata.hr.
Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je od sutkinje istrage Županijskog suda u Zagrebu da ga smjesti u istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, no sutkinja je smatrala kako mu je dovoljno, kao mjeru opreza, privremeno oduzeti vozačku dozvolu.

Nakon nesreće utvrdilo se da je ranije bio optužen za prijetnje i nanošenje tjelesne ozljede bivšoj djevojci. 

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.