23.2.2017. 18:20
2
Čedomir Jovanović: Ako srpski lideri u BiH misle da brane Srbiju kao što su to već radili, molim ih da to više ne rade
Predsjednik Liberalno demokatske partije (LDP) Čedomir Jovanović osvrnuo se na posljednja dešavanja u Bosni i Hercegovini nakon što je odlučeno da BiH pokrene reviziju presude pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu protiv Srbije za genocid.
"Postalo je jasno da je Bosna i Hercegovina u ozbiljnoj krizi i da se sada samo traže povodi za međusobne obračune. Ako srpski lideri u BiH misle da brane Srbiju kao što su to već radili, molim ih da to više ne rade. Najveća pomoć nam je mir u Bosni i Hercegovini. Nakon više od dvadeset godina, najbolje bi bilo da makar pokušamo da ponovo budemo normalni", naveo je Jovanović, prenosi N1.

"Nikad nećemo naći dovoljno pravde za sve one koji su stradali u strašnom ratu, i nema te pravde koja bi mogla tu bol da nadoknadi. Ako nema pravde, neka na kraju bude pameti, to je ono što nam je svima potrebno", poručio je lider LDP-a.

"Revizija postaje samo povod za nove međusobne odnose. Političari ne treba da se bave pravom. Revizija ili traganje za pravdom ne smije biti ni razlog ni opravdanje za neke nove nesporazume ili radikalizaciju odnosa u regionu. Neka se time bave sudije i pravni timovi, ali nema potrebe za radikalizacijom odnosa između Srba i Bošnjaka u samoj Bosni i Hercegovini", navodi Jovanović, prenosi N1.

(Alen Avdić)
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.