24.2.2017. 21:27
0
Han: Pratimo situaciju, sve strane da budu uzdržane
Komesar EU za proširenje Johanes Han rekao je da EU prati "prilično delikantnu" situaciju u Crnoj Gori jer opozicija bojkotuje Skupštinu, i Brisel poziva sve strane da budu uzdržane.

"Bojkot nije održivo rješenje. Vjerujem da će politički lideri u Crnoj Gori pronaći kompromis i da će dijalogom postići dogovor da se opozicija vrati u skupštinske klupe. To je ono što mi očekujemo i to je ono što narod očekuje od demokratski izabranih predstavnika", naveo je Han. 

On je rekao da očekuje da svi crnogorski organi pokažu odgovornost i transparentno istraže šta se dogodilo na dan izbora, 16. oktobra prošle godine, prenosi Radio-televizija Crne Gore. 

"Kad je riječ o ukidanju imuniteta poslanicima, to ne mogu da komentarišem, to je nešto što se reguliše domaćim zakonodavstvom. Pažljivo pratimo situaciju na terenu i pozivamo sve strane na uzdržanost", poručio je Han. 

On je istakao da su veze EU i Crne Gore veoma bliske i da je to zaključio iz sastanaka u kojima je učestvovao lično. 

Han, koji je u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori boravio u decembru prošle godine, planira da se uskoro sretne sa svim političkim subjektima, navodi Radio televizija Crne Gore.


(Srna/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.