26.2.2017. 16:52
0
Grupa ljudi danas marširala Zagrebom uz povike "Za dom spremni" i "Protjerat ćemo neprijatelje Hrvatske"
Grupa neonacista danas je marširala centrom Zagreba uz povike "Za dom spremni", a na gradskom trgu postrojena povorka zaklela se da će, između ostalog, iz zemlje "protjerati neprijatelje Hrvatske".

Kolonu je predvodio predsjednik Autohtone hrvatske stranke prava /A-HSP/ Dražen Keleminac, koji je, prema nezvaničnim informacijama, tokom tog događaja uhapšen. 

Na glavnom zagrebačkom trgu povorka je postrojena, nakon čega je određeni broj okupljenih položio "zakletvu domovini" - da će iz zemlje "protjerati neprijatelje Hrvatske", da će se boriti da Hrvatska izađe iz EU i da će "vratiti dostojanstvo hrvatskom narodu". 

Iz zagrebačke Policijske uprave potvrdili su da je tokom okupljanja, koje je bilo prijavljeno, uhapšena jedna osoba zbog kršenja javnog reda i mira, prenose hrvatski mediji. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.