27.2.2017. 18:51
0
U Zagrebu po 20. put pretučena transrodna dizajnerka Romanu Taylor
Transrodnu dizajnerku Romanu Taylor (49) iz Hrvatske, koji ja se nekada zvala Robert, dvadeseti put su pretukli u Zagrebu, prenosi beogradski list Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

U godinu i po dana, napali su je, kako kaže, dvadeset puta. 

"Neko me pratio dok sam hodala. Samo sam čula: ‘Romanice’. Okrenula sam se i vidjela tri muškarca. Dobila sam jedan šamar, pa drugi. Pala sam na pod, a onda sam dobila nekoliko snažnih udaraca nogom u rebra. Ostala sam tako da sjedim. Nisam vrištala ni plakala, navikla sam na to", rekla je Romana, koja je nekada bila Robert.

"Bila sam zarobljena u muškom tijelu. Na meni su se prije videli muški obrisi. Još se vide, naravno, ali promijenila sam se 60 odsto s obzirom na to da sam godinu dana na hormonskoj terapiji. Prije sam nosila perike, pa su svi vidjeli da je nešto čudno sa mnom. Zbog toga su me napadali, a ja sam samo hodala ulicom sretna i ponosna što sam se oslobodila tijela muškarca", rekla je Romana.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.