27.2.2017. 18:58
0
Počelo obnovljeno suđenje Dejanu Puzigaći za ubistvo navijača Tolousea, Bricea Tatona
Viši sud u Beogradu zakazao je za kraj aprila početak ponovljenog suđenja Dejanu Puzigaći optuženom za ubistvo francuskog navijača Bricea Tatona, koji je ubijen prije devet godina, prenosi beogradski Kurir.

Danas je održano pripremno ročište na kojem je Puzigaća negirao optužbe. Na današnjem ročištu Puzigaća se kratko izjasnio da nije kriv za djelo za koje se tereti, dok će na suđenju detaljno moći da iznese svoju odbranu.

Viši sud u Beogradu je krajem novembra odobrio ponavljanje suđenja Puzigaći jer je ranije, zbog bjekstva, osuđen u odsustvu na 14 godina zatvora zbog ubistva navijača Tolousea.

Taton je teško povrijeđen u tuči navijača Partizana i Tolousea na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici.

Puzigaća je optužen kao jedan od organizatora navijačkih nereda. On je septembru 2015. godine uhapšen u Atini po potjernici Srbije, a 14. aprila 2016. godine je izručen i sproveden u zatvor na izdržavanje kazne od 14 godina zatvora.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.