28.2.2017. 9:45
0
Lučić: Ovih se dana protiv Hrvata podižu prijave zbog zločina na Kupresu
Hrvatski historičar Ivo Lučić izjavio je sinoć u emisiji Otvoreno kako ovih dana tužiteljstva u Republici Srpskoj podižu kaznene prijave protiv Hrvata zbog zločina na području Kupresa.

Prijave se podižu protiv Hrvata po isključivo zapovjednoj, gotovo objektivnoj odgovornosti i to na način da se visoke hrvatske dužnosnike stavlja na prvo mjesto, iako nisu imali konkretnog utjecaja na situaciju na terenu ili na kaznena djela – kazao je Lučić koji nije želio otkriti izvor ovih informacija, već je samo kazao kako će se o tome više znati u medijima ovih dana.

Podizanje ovakvih kaznenih prijava od strane tužiteljstava u RS-u ocijenio je političkom zloupotrebom institucija.

Državna tajnica u hrvatskom Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović-Burić, koja je također gostovala u emisiji Hrvatske televizije, nije mogla potvrditi informaciju o kaznenim prijavama za zločine u Kupresu, ali je kazala kako tim u hrvatskoj Vladi radi na tome.

- Problem kod optužnica jeste što postoje dva kaznena zakona u BiH. Po jednom, blažem kaznenom zakonu, vode se postupci protiv jednog naroda, a po drugom, strožijem kaznenom zakonu, vode se postupci protiv Hrvata i nekih drugih naroda – kazala je Pejčinović-Burić.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.