1.3.2017. 9:24
1
Nikolić se dobro uhljebio i obezbijedio sebi platu od 10.000 eura
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izvisio je za premijersko mjesto nakon predsjedničkih izbora, ali je utjehu našao u dobro plaćenom poslu, pišu beogradski mediji.

Tako će Nikolić, po svemu sudeći, iz fotelje predsjednika države sjesti u stolicu savjetnika organizacije koja bi djelovala kao NVO, a bila bi osnovana samo zbog njega.
 
Iako je Nikolić od predsjedničkog kandidata, premijera i lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića uporno zahtjevao da dobije premijersko mjesto, shvatio je da od toga nema ništa.
 
Vučić je kategorično odbijao da mu tu funkciju prepusti, te kada je vidio da je vrag odnio šalu i da bi mogao da ostane i bez opcije za pregovaranje ukoliko se prikloni nekom drugom predsjedničkom kandidatu, Nikolić tražio financijski najisplativije rješenje.
 
Tako je između nekada najbližih suradnika dogovoreno da Nikolić nakon odlaska sa mjesta predsjednika Srbije dobije poziciju u nekom savjetodavnom tijelu nezavisne organizacije koja bi se bavila azijsko-srpskim odnosima. Bukvalno bi se osnovalo novo tijelo kako bi se njemu dala funkcija, a zarađivao bi i više od 10.000 eura, tvrde dobro obavješteni izvori.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.