5.3.2017. 18:27
2
Kandidat za predsjednika Srbije Nenad Čanak: Kosovo je nezavisno i ja ću ga priznati!
Budući predsjednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da je Kosovo priznato kao nezavisna država i da više nije u sastavu Srbije, i dodao da interesi zemlje zahtjevaju da se "suočimo sa činjenicama", prenosi Patria.

"Problemi sa kojima se Srbija suočava su veliki, brojni i zahtjevaju od nas da preuzmemo odgovornost za odluke koje moramo donijeti. Priznati faktičku nezavisnost Kosova je jedna od takvih odluka. U ime mira na Balkanu, evropske budućnosti Srbije i istorijskog pomirenja dva naroda izražavam svoju spremnost da takvu odluku i podržim", naveo je Čanak u pisanoj izjavi.

Lider LSV je dodao da, za razliku od nekih kandidata, on ne želi da učestvuje u politici koja mitovima daje prednost u odnosu na stvarnost i koja bježi od činjenica, ma koliko da su one neprijatne.

"Priznati ovu činjenicu znači navući na sebe bijes. Ignorisati je znači nastaviti sa politikom čeonog sudara sa stvarnošću. Od politike predsjedničkih kandidata, od njihovog sistema vrijednosti, integriteta i, zašto ne reći, lične hrabrosti, zavisi i njihov odnos prema Kosovu. Možemo se i dalje oportunistički zaklanjati iza floskula o o južnoj srpskoj pokrajini, ali ozbiljnost i odgovornost pozicije za koju se kandidujemo zahtjeva od nas da prestanemo sa svakim daljim samozavaravanjem", poručio je Nenad Čanak.

(Patria / Haris Ahbabović)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.