9.3.2017. 12:49
0
Raspisana potjernica za sinom nekad uglednog političara
Ured Interpola u Podgorici raspisao je potjernicu za sinom nekada uglednog crnogorskog političara, Milošem Marovićem, koji je presudom Višeg suda osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora zbog sudjelovanja u malverzacijama prilikom preprodaje općinskog zemljišta u Budvi, prenose u četvrtak podgorički mediji.

Miloš Marović je sin Svetozara Marovića, bivšeg predsjednika državne zajednice Srbija i Crna Gora i visokog dužnosnika vladajuće Demokratske partije socijalista(DPS).

Prema nagodbi koju je potpisao s Tužiteljstvom krajem prošle godine, Miloš Marović je osim zatvorske kazne prihvatio i državi platiti novčani iznos od 380 tisuća eura.

Maroviću je presuda izrečena sredinom prošle godine, nakon što je Viši sud prihvatio sporazum o priznanju krivice u ovom predmetu. Na listi osumnjičenih za učešće u malverzacijama, koje su u predmetu „Prijevor“ rezultirale štetom od 1,4 milijuna eura po gradski proračun, mlađi Marović našao se sredinom listopada 2015. godine. Tada je izbjegao uhićenje, jer je bio na liječenju u inozemstvu, kako je tvrdio njegov odvjetnik.

Miloš Marović je prije mjesec dobio srbijansko državljanstvo i nakon toga je podnio zahtjev ministarstvu pravosuđa Crne Gore da kaznu izdržava u Srbiji. Iz ministarstva su se pak oglasili priopćenjem da je Marović dužan kaznu izdržavati u Crnoj Gori. U slučaju da mlađi Marović ne bude nedostupan crnogorskim državnim organima, ministarstvo je najavilo da će za njim biti raspisana najprije nacionalna, a potom i međunarodna tjeralica, koja je sada i raspisana.

Njegov otac Svetozar Marović uhićen je krajem 2015. godine, nakon što je pritvorena skoro cijela njegova obitelj - sin Miloš, kći Milena, brat Dragan, te brojni suradnici i prijatelji. Tužiteljstvo im je stavilo na teret kriminalne radnje kojima su oštetili budvansku lokalnu samoupravu za ukupno više desetina milijuna eura.

Svetozar Marović će izdržati kaznu zatvora od tri godine i osam mjeseci te vratiti budvanskoj općini više od milijun eura.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.