11.3.2017. 11:55
0
Dačić: Na jesen ponovo borba protiv prijema cosova u Unesco
Srbiju na jesen, najvjerovatnije, opet čeka borba za odbranu teritorijalnog integriteta imajući u vidu da je Kosovo najavilo da će ponovo aktivirati zahtjev za članstvo u Unescu, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

"Srbija je prije dvije godine pobijedila u toj borbi, a sada se na vrijeme priprema za razgovore sa zemljama koje su na prošlom zasjedanju Unesca imale različite stavove", rekao je Dačić, koji na Kubi učestvuje u ulozi posmatrača na zasjedanju Ministarskog savjeta Asocijacije država Kariba. 

On je istakao da je ovo zasjedanje od vitalnog značaja za Srbiju zbog namjere Prištine da ponovo zatraži prijem u Unesko. 

Dačić je ukazao na važnost da se lobistima Kosova onemogućimo da utiču na te zemlje da promijene svoj stav kada je riječ o Kosovu i Metohiji. 

On je podsjetio da je na Kubi imao 13 uspješnih bilateralnih sastanaka s ministrima raznih karipskih zemalja, a tema je bilo Kosovo i teritorijalni integritet Srbije, prenose beogradski mediji. 

"Svi ovi sastanci bili su veoma uspješni, od većine smo dobili podršku za naše stavove kad je riječ o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije", rekao je Dačić.

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.