13.3.2017. 21:13
0
Murat Jašari, koji je danas ranio Azema Vlasija, dio grupe za likvidaciju izdajnika albanskih nacionalnih interesa
Murat Jašari, koji je jutros u Prištini iz pištolja ranio Azema Vlasija, priznao je na saslušanju u policiji da je dio grupe za likvidaciju izdajnika albanskih nacionalnih interesa, piše prištinski dnevnik na albanskom jeziku "Gazeta ekspres".

List, pozivajući se na izvore iz Kosovske policijske službe, piše da je pokušaj ubistva Vlasija dio plana te grupe koja je sačinila spisak izdajnika koje treba likvidirati, a među kojima su i najviši funkcioneri i istaknute ličnosti samoproglašenog Kosova. 

"Gazeta ekspres" navodi da je Jašari poslije hapšenja izjavio da je član velike grupe čije je sjedište u Švicarskoj, a koju čine ljudi iz različitih zemalja. 

U policijskim izvorima u Prištini Srni je potvrđeno da je u toku opsežna akcija s ciljem otkrivanja članova ove grupe, s obzirom na to da se sumnja da se jedan broj lica zaduženih za likvidaciju vratio na Kosovo. 

Naim Haljiti, jedan od bivših vođa Albanske obavještajne službe /ŠIK/, koja je djelovala od osnivanja takozvane vlade Kosova u egzilu sredinom osmadesetih godina prošlog vijeka do završetka sukoba na Kosovu 1999. godine, rekao je večeras da mu je Jašari prije pet godina poslao pismo u kome je zaprijetio da će početi odmazda i likvidacija izdajnika albanskih nacionalnih interesa. 

"U pismu me pitao gdje su bili, šta su radili i u kojoj rupi su se 3. novembra 1985. godine krili sadašnji funkcioneri na Kosovu? Te ko snosi odgovornost za curenje informacija iz glavnog štaba ŠIK-a", rekao je Haljiti prištinskim medijima na albanskom jeziku. 

On tvrdi da je Jašari poremećna i psihički oboljela osoba. 

(Srna)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.