14.3.2017. 10:01
0
Plenković: Podizanjem optužnica protiv oficira Armije RBiH Hrvatska ne uzvraća udarac
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, komentirajući moguće podizanje optužnica protiv oficira Armije RBiH zbog ratnih zločina nad hrvatskim državljanima tokom rata u BiH izjavio je kako "nije riječ o uzvraćanju udarca BiH, već da je riječ o istragama koje mogu postati pravni predmet", prenosi Patria.

Plenković kaže da ne želi utjecati na pravosuđe, već poboljšati pravosudnu suradnju sa BiH. 

"Važno je da u procesima ne bude selektivnog pristupa jer su se ranije spominjale i osobe drugih nacionalnosti", rekao je Plenković, prenijela je Al Jazeera. 

Mediji u BiH bliski HDZ BiH objavili su da će Državno odvjetništvo Republike Hrvatske podići optužnice protiv bivših oficira Armije RBiH među kojima su general Atif Dudaković, Selmo Cikotić, Nedžad Ajnadžić, Sakib Mahmuljin, Sefer Halilović, Mirsad Ćatić Čuperak, Salko Beba, Sead Delić...

(NAP/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.