18.3.2017. 8:58
0
"Srbi više nikada neće šutjeti o zlu koje su trpjeli"
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras da Srbi više nikada neće šutjeti o zlu koje su trpjeli.

Na akademiji u beogradskom Narodnom pozorištu, Vulin je poručio da će Srbi ponavljati da se njihov glas mora čuti i da se ovo zlo više nikada ne smije ponoviti. 

"Mi nikada nećemo prestati da tražimo imena onih koji su naredili i zaštitili 17. martovski pogrom i sve zlo koje se tada na Srbe izlilo", rekao je Vulin. 

Ističući da u korjenu svakog zla leži jedna velika laž, Vulić je podsjetio da i pogrom počeo strašnom laži da su Srbi svojim psima natjerali albansku djecu u ledeni Ibar da se dave. 

"Ta laž je bila tako strašna i velika da je povredila svakog Srbina na planeti, svakog ko bar nešto zna o tom narodu koji se nosi sa zlom, narodu zbog koga su podigli jedini dečji logor na svetu", rekao je Vulin. 

On kaže da je mržnja zapalila Kosovo 17. marta pred ravnodušnim pogledima čitavog svijeta, kada su dva dana gorjeli ljudi, zemlja, manastiri koji su izdržali pet vijekova. 

Vulić ističe da se 17. marta pokušalo da Kosovo i Metohija ostanu bez ijednog Srbina i bez sjećanja na njih, dodajući da je svijet ćutao dopuštajući da Srbi još jednom nahrane to veliko zlo. 

"Zlo koje je nama činjeno ne sme biti činjeno nikome, to je zavet našeg naroda obećanje generacijama koje dolaze... Pobijeni ne samo 17. marta, već 1.010 od dana kada je međunarodna zajednica preuzela obavezu da se stara o miru, sigurnosti i dobrobiti svakog živog bića na Kosovu i Metohiji, spavajte mirno, jer vas pamtimo i ne zaboravljamo i tražimo pravdu za svakog od vas", rekao je Vulin. 


(Srna/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.