18.3.2017. 19:37
0
Predsjednika Srbije bira 6.724.172 glasača
Republička izborna komisija /RIK/ utvrdila je da je ukupan broj birača na izborima za predsjednika Srbije 6.724.172.

RIK je utvrdila da će za izbore za predsjednika Srbije 2. aprila biti štampano 6.757.793 glasačka listića. 

Taj broj obuhvata ukupan broj birača na dan 17. marta i 33.621 kao rezervu glasačkih listića, što je 0,5 odsto od ukupnog broja birača u Srbiji. 

Obje ove odluke biće objavljene u Službenom glasniku, a RIK je na sjednici donijela odluku o određivanju vremena početka i završetka glasanja na izborima za predsjednika Srbije na biračkim mjestima u inostranstvu. 

Na biračkim mjestima u Austriji, Belgiji, BiH, Grčkoj, Italiji, Južnoafričkoj Republici, Kataru, Kini, Libanu, Makedoniji, Malti, Mađarskoj, NJemačkoj, Norveškoj, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj, UAE, Finskoj, Francuskoj, Holandiji Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Švajcarskoj i Švedskoj, glasanje će biti obavljeno 2. aprila od 7.00 do 20.00 časova po lokalnom vremenu. 

Glasanje će na biračkim mjestima u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD biti obavljeno 1. aprila od 7.00 do 20.00 časova po lokalnom vremenu. 

U odluci se navodi da se rezultati glasanja na biračkim mjestima u inostranstvu ne smiju javno saopštavati niti isticati na biračkom mjestu prije završetka glasanja u Srbiji. 

U ponoć je zaključen birački spisak, a Republička izborna komisija je za predsjedničke izbore ranije potvrdila 11 kandidata.

(SRNA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.