20.3.2017. 16:30
0
Thaci tvrdi da bi Srbija pod pritiskom mogla prihvatiti formiranje vojske Kosova
Kosovski predsjednik Hashim Thaci ocijenio je u ponedjeljak da bi Beograd mogao pristati na formiranje vojske Kosova jer bi ga međunarodna zajednica, ukoliko to želi, mogla uvjeriti "za pet minuta".

Thaci je ponovno ustvrdio da je stvaranje Vojske Kosova "put s kojeg nema povratka", a pod upitom je samo hoće li se to dogoditi izmjenama Ustava Kosova ili promjenom zakona.

 "Beograd drži Kosovo kao taoca i neopravdana je dilema međunarodne zajednice da uvjeri kosovske Srbe da se mandat sigurnosnih snaga promijeni izmjenama Ustava", rekao je Thaci.

 On je u prištinskom listu Zeri najavio mogućnost da će se, ako međunarodna zajednica ne može uvjeriti kosovske Srbe na potporu promjeni Ustava, mijenjati Zakon o sigurnosnim snagama Kosova (KSF), sukladno inicijativi koju je ranije poduzeo.

 Hashim Thaci priznao je početkom ožujka da Kosovo nema međunarodnu potporu za izmjene zakona koje bi omogućile postrojbama Sigurnosnih snaga (KSF) da se transformiraju u vojsku, objavili su ranije mediji u Prištini.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.