23.3.2017. 20:30
0
U Ledo osliću pronađeni endoparaziti
Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske saopštilo je danas da se zbog prisutnosti endoparazita iz prodaje povlači oslić bez glave, porijeklom iz Španije, koji je na tržište plasiran u pakovanju kompanije "Ledo".


Tragom pritužbe potrošača, sproveden je inspekcijski nadzor i uzorkovanje proizvoda u maloprodaji, a analizom je potvrđena prisutnost parazita anisakis sp. 

Riječ je o proizvodu – oslić bez glave, "Ledo", težine 500 grama, datum zamrzavanja 8. april 2016. godine, porijeklom iz Španije. 

Proizvod ne predstavlja opasnost za zdravlje ljudi, ali zbog vidljive prisutnosti parazita anisakis sp. nije u skladu sa normama o utvrđivanju određenih higijenskih pravila za hranu životinjskog porijekla, javili su hrvatski mediji.

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.