24.3.2017. 16:39
1
Pijani tehničar natjerao pacijenticu da se skine gola i da mu sjedne u krilo
Pijani tehničar natjerao pacijenticu da se skine gola i da mu sjedne u krilo, a zatim po njoj prosipao kafu Bolnica u Prokuplju.
Na Odjeljenju psihijatrije prokupačke bolnice "Dr. Aleksa Savić" u Srbiji kako saznajemo desio se nemio incident u kojem je jedan od zaposlenih, navodno pijan postrojavao pacijente psihijatrije tokom noći, iživljavao se nad njima, a jednu ženu je tjerao i da se svlači gola, piše Blic.

Za to vrijeme, dežurna doktorica je bila u svojoj prostoriji i nije reagirala, jer je, navodno, za incident saznala tek ujutro.

Incident se dogodio u noći između 20. i 21. marta, kada je jedan tehničar s Odjeljenja neurologije, koje se nalazi na prizemlju iste zgrade gdje i psihijatrija, te noći slavio rođendan. On se, zatim, pijan popeo na sprat i s još jednim tehničarem počeo da maltretira pacijente psihijatrije predstavljajući se kao doktor.

Među njima je bila i Violeta (26), supruga Aleksandra Jojića (31), iz Beograda. Zabrinuti suprug, koji je čitav slučaj prijavio policiji, kaže da nije mogao da vjeruje kada mu je supruga ispričala što joj se desilo te noći, prenosi Avaz.

- Najprije se u pola noći pojavio na Odjeljenju, probudio pacijente i predstavio se kao doktor iz Niša. Počeo je da ih maltretira i postrojava po hodniku, a moju suprugu je tjerao da se skine gola, dodirivao je po genitalijama i grudima. Žena mi se požalila da je bilo užasno – priča suprug Aleksandar.

On kaže da mu je supruga potvrdila da nije bilo seksualnog odnosa, ali da je fizički maltretirao lupajući joj šamare i tjerao da se skine.

- Supruga mi je rekla da nije bilo seksualnog odnosa, ali da ju je tjerao da mu gola sjedi u krilu, da je prosipao kafu po njenom tijelu, dodirivao je, te da je sve bilo jako strašno. Ona je sada u gorem stanju nego što je bila prije 20-tak dana kada je primljena u bolnicu, iako se napredak nekoliko dana prije incidenta vidio – tvrdi Aleksandar.

On dodaje da neće odustati od toga da odgovorni polože račun za torturu koju je njegova supruga doživjela.

Čitav slučaj je prijavljen policiji, a u bolnici kažu da su odmah obavijestili Ministarstvo zdravlja, zdravstvenog inspektora i policiju. Formirana je i Komisija za unutrašnji nadzor, koja je suspendovala četvoricu tehničara do okončanja postupka i utvrđivanja svih okolnosti.

- Ja sam kao direktor obaviještena ujutro, nakon incidenta. Odmah sam formirala komisiju, pozvala sve zaposlene u toj smjeni i obavila razgovor s njima. Nesumnjivo je da je bilo propusta pa smo odlučili da suspendujemo četvoricu tehničara, a vinovnik cijelog incident će najvjerovatnije dobiti i otkaz – rekla je direktorica bolnice Snježana Arsić.

Inače, ovo je drugi ozbiljan incident u prokupačkom zdravstvu, jer je prije samo mjesec dana pritužbu na rad medicinske sestre na šalteru Doma zdravlja u Prokuplju dala majka 18-mjesečne bebe Nevene Tomić-Stojanović iz Niša, koja je tvrdila da nisu htjeli da joj pregledaju bebu, jer nije imala sitan novac da plati pregled.

Beba je bila bez zdravstvene knjižice pa je medicinska sestra na Dječijem odjeljenju prokupačkog Doma zdravlja insistirala prvo da plati pregled 357 dinara, pa tek onda dobije ljekarsku pomoć. S obzirom na to da majka nije imala sitno, a sestra nije željela da sama usitni novac, beba je vraćena iz Doma zdravlja bez pregleda.

(Alen Avdić)
 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.