29.3.2017. 9:14
3
Iskaz sina ubice: Podigao sam pištolj, prislonio ga na majčin zatiljak i opalio
Mama je sjela za upravljač, a ja iza nje. Očev pištolj, koji sam ukrao, stavio sam na pod između nogu. Prijatelj Ivan bio je na suvozačkom mjestu. Majka je upalila naš Citroen i krenula iz polja.


Podigao sam pištolj, prislonio ga na majčin zatiljak i opalio. Krv je prsnula posvuda. Ivan sav poprskan, odmah je pobjegao, a ja sam još ostao i s pištoljem krenuo kući, rekao je bez emocija i zamuckivanja istražiteljima Tin Šunjerga (19) iz Čiste Velike kod Šibenika.

Razmaženi sin jedinac je u subotu poslijepodne u klasičnoj i pomno planiranoj egzekuciji smaknuo svoje roditelje, oca Marina (45) i majku Silvanu (45). Oboma im je pucao u zatiljak, dok ga nisu gledali u oči, prenosi 24sata.

Pomahnitali ubojica oca i majke je, zločin planirao danima. Motiv suludog nauma pronašao je samo u činjenici da su mu roditelji posljednjih mjeseci branili druženje s vodičkim prijateljima, koji su mahom ogrezli u narkomanskome miljeu kojem je i sam pripadao. Roditelji su mu, željeći ga spasiti iz ralja lošeg društva i droge, uskratili i džeparac koji je nemilice trošio. Nekad i do tisuću kuna dnevno. Tin takvu roditeljsku brigu nije shvatao niti prihvatao. Odlučio se na monstruozan čin. Likvidirati roditelje.

(Amila Alijagić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.