30.3.2017. 9:03
0
Protest profesora i studenata zbog potpore Vučiću
Više od 80 profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu u srijedu se distanciralo od potpore dekana te visokoškolske ustanove predsjedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću, nakon što se ime dekana našlo na popisu 650 javnih osoba koje su poduprle kandidaturu srbijanskog premijera, a studenti beogradskog sveučilišta su rekli kako se stide svojih profesora koji podržavaju Vučića.

"Želimo se distancirati od navoda u medijima da je prof. dr. Vojislav Jelić u svojstvu dekana Filozofskog fakulteta u Beogradu potpisao proglas kojim se daje podrška jednom od predsjedničkih kandidata, kad već on sam to nije učinio. Naglašavamo da je ova podrška osobni čin profesora Jelića i da ni na koji način ne predstavlja mišljenje i stav djelatnika Filozofskog fakulteta kao institucije, s dugom tradicijom demokratskih načela", navodi se u priopćenju profesora Filozofskog fakulteta.

Studenti beogradskog sveučilišta poručuju da se "stide svojih profesora" koji su službeno podržali Vučića, prenosi Hina navode beogradskih elektroničkih medija.

"Profesori nemaju ni časti ni obraza ako su prije dvije ili tri godine, kada su utvrđeni plagijati diploma i Nebojše Stefanovića (ministra unutarnjih poslova) i Siniše Malog (gradonačelnika Beograda) prešutjeli te plagijate, a danas gotovo ponosno stoje uz Aleksandra Vučića koji je i tada branio, a i danas brani iste te lažne doktore znanosti", rekao je Vuk Velebit, jedan od inicijatora peticije.

Studenti upozoravaju da oni "neće šutjeti" i pozivaju kolege na potpisivanje online peticije kojom bi pokazali da "mladi razumiju stvarnost" i da nisu ucijenjeni, pozivajući se na članak 32. zakona o visokom obrazovanju po kojem "na visokoškolskoj ustanovi nije dozvoljeno političko, stranačko ili vjersko organiziranje i djelovanje".

Predsjednički izbori u Srbiji bit će održani 2. aprila, u izbornoj utrci sudjeluje 11 kandidata.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.