31.3.2017. 20:09
0
Prvi put u istoriji predsjednički kandidat priznao: U Srebrenici se dogodio genocid u ime Srbije
Kandidat za predsjednika Srbije Saša Janković kazao je da se u Srebrenici desio genocid, što Aleksandar Vučić, favorit na predstojećim izborima, već godinama negira, javljaju srbijanski mediji.

U Srebrenici se dogodio najstravičniji zločin za kojeg je Međunarodni sud u Haagu utvrdio da je genocid. Nije utvrdio da ga je počinila Srbija, ali je zamjerio Srbiji što nije učinila više da ga spriječi. Mi treba da se vratimo na to i da se suočimo da je to bio stravičan zločin. Hiljade ljudi je ubijeno sa namjerom da taj prostor bude očišćen. I to je neko radio u ime Republike Srbije. To je zastrašujuće. To je za mene kao etničkog Srbina jedna sjenka, na našem kolektivnom duhu, koju moramo da skinemo, kazao je Janković i dodao.

 -I skinućemo je samo tako ako nema - ali. Dakle, nema ono "ali i drugi su", to je višak. Hajde da mi uradimo sve što je do nas, onda čista srca i čiste duše da se okrenemo komšijama i pitamo ih: možemo li da vam pomognemo?, kazao je Janković.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.