3.4.2017. 17:30
0
Nikolić: Nikad lakša pobjeda na izborima
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je danas Aleksandru Vučiću pobjedu na predsjedničkim izborima i naglasio da se odavno nije desilo da kandidat vlasti nema skoro nikakvu konkurenciju.

"Nikada za predstavnika vladajuće strukture nije bilo ovako lako kao što je to bilo na ovim izborima", rekao je Nikolić za "Sputnjik" i konstatovao da "svako zasluži ono što mu se desi". 

Komentarišući fenomen LJubiše Preletečevića - Belog, koji je zauzeo visoko treće mjesto, Nikolić je ocijenio da se ljudi glasanjem za čovjeka koji sam za sebe kaže da uopšte nije ozbiljan u tome, igraju svojom i sudbinom svoje djece. 

Na pitanje šta bi se desilo da je on, ipak, odlučio da se ponovo kandiduje za predsjednika, Nikolić je rekao da je na tu svoju ambiciju zaboravio odmah kada je stranka odlučila da kandidat bude Vučić, jer nije želio da izloži dilemi građane Srbije, a posebno članove SNS-a. 

Na pitanje da li planira da se vrati jednog dana u SNS, Nikolić je odgovorio da ne misli da će se to dogoditi. "Pa ne znam. Iskreno, mislim da ne", rekao je Nikolić. 

Govoreći o svojim planovima za budućnost, Nikolić je naglasio da ne bi više da se bavi politikom, ali da je uspostavio dobre kontakte za Srbiju sa nekoliko predsjednika država i da će o tome razgovarati sa Vučićem i budućim premijerom.


(Srna/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.