6.4.2017. 13:05
0
Uskoro sjednica o ulasku Crne Gore u NATO, oporba najavljuje prosvjede
Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović izjavio je kako će sjednicu parlamenta, na kojoj će se zastupnici izjasniti o ulasku Crne Gore u NATO zakazati već tijekom ovog mjeseca.


"Ja očekujem da će to biti vrlo brzo, tijekom travnja", kazao je Brajović i dodao da će Crna Gora brzo postati članica NATO-a, prenosi RTCG. 

"Vrlo izvjesno, mislim da će se Crna Gora naći na mjestu koje joj pripada na narednom NATO summitu. I pored tehničkih stvari, postoji mogućnost da na summitu 25. svibnja budemo prisutni i službeno kao članica NATO-a", rekao je Brajović.

 Naglasio je kako očekuje prosvjede protivnika ulaska Crne Gore u NATO.

"Ja očekujem prosvjede, ali siguran sam da će državni organi Crne Gore učiniti sve da spriječe bilo kakvo nasilje. Ja sam među prvim političarima koji su rekli da ovu odluku treba donijeti u Skupštini. S punim pravom to možemo uraditi u parlamentu, a građani su se o toj temi izjašnjavali više puta, kazao je Brajović.

 Ocijenio je kako nema tog pritiska, bilo koje sile, koja će zaustaviti Crnu Goru na putu ka EU.

 Istovremeno, Demokratski front (DF) najvjerojatnije neće organizirati prosvjede protiv učlanjenja u NATO, prije nego što Vlada proslijedi državnom parlamentu zakon o ratifikaciji protokola o pristupanju Crne Gore Alijansi, saznaju "Vijesti".

 Predsjedništvo Demokratskog fronta planira da pozove ostatak oporbenih stranaka da na prosvjedima traže raspisivanje referenduma o učlanjenju u NATO.

Prema pisanju "Vijesti" u Frontu još razmatraju na koji način bi mogli spriječiti glasanje o ratifikaciji u Skupštini, a podršku očekuju od Demokrata, Demosa, Socijalističke narodne partije i pokreta URA koji se zalažu za odluku na referendumu.

"Čekamo da vlada predstavi zakon o ratifikaciji, a izvjesno je da ćemo organizirati prosvjede protiv glasanja u Skupštini. Iako nismo slali službene pozive, očekujemo da nam se ostatak oporbe pridruži", kazao je sugovornik "Vijesti".

Prosvjede protiv učlanjenje u NATO u subotu će ispred Skupštine organizirati "Alternativa", iz koje navode da je to njihova obveza prema ljudima koji su u vrijeme bombardiranja branili Crnu Goru.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.