7.4.2017. 21:47
0
Tužne sudbine stradalih pilota: Jedan već preživio pad aviona, drugi poginuo u blizini svog grada
Dejan Pandurović i Nenad Ćulibrk nastradali su u padu aviona Galeb G4 u selu Slatina, nedaleko od Šapca.
Pandurović je već jednom izbjegao smrt - u padu vojnog aviona 24. oktobra 2000. Tada je bio kadet na obuci i letio je s majorom Asimom Pandžićem u naselju Rakića Kuće kod Podgorice, kada su Super Galebu G4 otkazali motori. Obojica su se uspješno katapultirali. Nažalost, Dejan nije izbjegao zlu sudbinu 17 godina kasnije.

Prilikom pada kod Podgorice, ostao mu je ožiljak, pa su mu kolege, u šali, dale nadimak "pandur skarfejs". Imao je suprugu i dvije kćerkice, a za samo osam dana, 15. aprila proslavio bi 39. rođendan.

Rođen je u Vrbasu, a na službi u Vojsci Srbije je bio od 2001. godine. Obavljao je dužnost pilota, ujedno nastavnika letenja u 1. avijacijskom odjeljenju 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile u 204. vazduhoplovnoj brigadi. Tokom karijere obavljao je više letačkih dužnosti i za svoj rad nagrađivan je i pohvaljivan, piše Avaz. 

Potpukovnik Ćulibrk nastradao je nedaleko od Šapca, grada u kojem je živio. U septembru prošle godine udao je kćerku, bio je pred penzijom, ali jedan koban let ga je koštao života, a njegovu porodicu, kao i Dejanovu, zavio u crno.

Ćulibrk je rođen 30. septembra 1968. godine u Virovitici. Obavljao je dužnost referenta u Odsjeku za vazduhoplovnu podršku Odjeljenja za operativne poslove Komande RV i PVO.

Na službi u Vojsci Srbije bio je od 1991.godine. Tokom vojničke karijere obavljao je niz dužnosti i više puta je nagrađivan i pohvaljivan. Bio je nastavnik i instruktor letenja, nosilac je Zlatnog letačkog znaka. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece, piše Avaz.

(Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.